T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / MENEMEN - Sabahat Akşiray Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Sabahat Akşiray Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Telefon
02328438600
Belgegeçer
02328439265
WEB
https://izmirocem.meb.k12.tr
Adres
SABAHAT AKŞİRAY ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU 3. KADEME KIR MAHALLE YOLU SK. NO 11 MENEMEN / İZMİR
Vizyon
OKULUMUZUN VİZYONU Katılımcılığa ve takım çalışmasına dayalı kurum kültürü oluşturarak bilgi yaratma ve yayma konularında önde gelen, ilde ve ülkede eğitim alanında saygı duyulan ve güvenle anılan bir okul olmak.
Misyon
OKULUMUZUN MİSYONU • Her alanda yetkin ve kendine güveni tam, girişimci, doğaya ve çevreye duyarlı, sorun çözme yeteneğine sahip, çok boyutlu ve bağımsız düşünme yeteneği olan, Atatürk ilkelerine bağlı ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip kurum kültürünü geliştirmek. • Gerçekleştirilecek sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle öğrencilerin performanslarını en üst seviyeye çıkartırken hayattan da zevk almalarını sağlamak. • Başta rehberlik, Toplum hizmetleri ve aile destekleme programlarını geliştirerek alana yönelik seminerler düzenlemek., sosyal bilinçlenmeye öncülük etmek, • Eğitim ve öğretimde, sosyal ve kültürel değişim alanlarında toplumun okullardan beklentilerini en üst düzeyde karşılamak, • Özel Eğitimi Türkiye’ye tanıtıp toplumsal duyarlılığı artırmak. • Özel Eğitime ihtiyaç duyan bireylerin performanslarını en üst seviyeye çıkartıp kaynaştırmaya yönlendirmek . • Özel Eğitime ihtiyaç duyan bireylerin problem davranışlarından kurtarıp bağımsız yaşam kırıterlerini kazandırmak. • Dünyada kullanılan özgün terapi yöntemlerini kurulan eğitim istasyonlarında birebir uygulamak.
Başarılar
TKY alanında ekipler dalında 2. lik, kurum dalında 3. lük ve kurum dalında mansiyon ödülleri almış olan kurumumuz. Sportif anlamda da bir çok bölgesel ve Türkiye Şampiyonları çıkarmış olup cirit branşında milli sporculara sahiptir.
Öğretmen :46
Öğrenci :60
Derslik :32
Kütüphane Kitap Sayısı :326
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam yıl tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler
09:00- 14:50
Isınma
Katı yakıt kalorifer sistemi...
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
İlmerkezine İzban ile bağlanmış sonrasında Süleymanlı ESHOT Otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
ESHOT otobüsleri ve Taşımalı Servisler ücretsiz hizmet vermektedir.
Yerleşim Yeri
Kasaba olan Emiralem son yerel belediyeler yasasından sonra Menemen´ e bağlı bir mahalle olmuştur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 29 km. ilçe merkezine 9 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
TÖSSFED (Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu) kapsamında yapılan spor müsabakalarında mücadele eden sporcularımızın çeşitli dallarda il, bölge ve Türkiye birincilikler kazanmışlardır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır